Vivian wordt tijdens een mooi toernooi clubkampioen 2015Door een toevallig aanwezige amateurjournalist

23 mei 2015 - Graauw. Na een competitie met verschillende successen binnen de vereniging bij Aloysius werd het seizoen afgesloten met de strijd om het clubkampioenschap. Deze titel bestond al langer maar is door de organisatie, met succes, in een nieuw jasje gestoken. Door middel van voorrondes kwamen de èchte kanshebbers elkaar tegen in de finalepoule en werd er door de anderen gestreden om de eer in de 2e poule. Vivian won uiteindelijk ongeslagen.

Rond 10:00h kwam iedereen binnendruppelen in het gemeenschapshuis en werd iedereen door de strakke toernooileiding van Anika en Mark ingedeeld. Er waren drie poules waarvan plek 1 en 2 garantie zou bieden voor de finaleronde in het middagdeel. Er waren wel wat opvallende afwezigen in het deelnemersveld. Open Graauws Kampioen Wilfried stuurde zijn kat en via diverse kanalen werd al gesproken over vedetteneigingen. Onlangs in een interview met Mart Smeets liet Dumez optekenen: "Inmiddels ben ik het niveau ontgroeid wat in Graauw gespeeld wordt en heb ik reeds aanbiedingen vanuit de premier league op zak. Slagerij Vael en Biddelo hebben beiden al een lucratief sponsorcontract klaar liggen." Ook bijzonder was de afwezigheid van Corine, zij kampt de laatste maanden met een serieuze vormcrisis. Zij liet zich afmelden door haar mental coach Paul met vage redenen, zeer waarschijnlijk vanwege een sterke bezetting van het toernooi.

In de ochtend was Vivian in poule 1 onbereikbaar voor haar tegenstanders en was met 4 winstpartijen zeker van plaatsing. Anika werd door haar goede spel vrij eenvoudig 2e gevolgd door Marcel, John en Inge. In poule 2 waren de verhoudingen ook vrij duidelijk: Rob eindigde ongeslagen als eerste, Benny plaatste zich ook voor de finaleronde, Jos werd derde gevolgd door Jules en Rik. In poule 3 zou Hans als haas dienen tot de lunch om het niveau naar boven te trekken om zich daarna terug te vervoegen als trouwe supporter. Dit is goed gelukt want de spanning was hoog en de verschillen klein. Zowel Etiënne, Henri en Mark wisten 2 punten binnen te halen. Via een ingewikkelde formule was Henri poulewinnaar, Mark met de hakken over de sloot geplaatst en viste Etiënne achter het net.

Na de ochtendwedstrijden volgde er een smaakvolle lunchpauze. We vallen in herhaling maar wederom mogen we Jules en Jeanette bedanken voor de geweldige zorgen. Aan een gezellig gedekte tafel waar alle spelers samen konden zitten was er eerst een zelf gemaakte groentesoep, gevolgd door een broodje kroket/frikandel, broodje kaas óf ham en een krentenbol met kaas. Uiteraard ontbrak de thee en koffie niet.

In de middag volgden twee finalepoules waar spelers op eigen niveau nog voor de eindplaats gingen tafeltennissen. In de lagere poule was er een hevige strijd gaande om de fel begeerde 1e plaats. Jules vooraf torenhoge favoriet liet het afweten in enkele partijen maar profiteerde knap van een zwak moment bij Marcel door de partij winnend af te sluiten. Ondanks dat Etiënne (moest gaan werken) alles achter elkaar afwerkte was er toch een podiumplaats (3e) voor hem. Talent Rik kwam terecht op de 7e plaats maar kan terug kijken op een mooi debuut, deze naam zullen we in de toekomst nog veel terug horen. Inge speelde zich naar plek 6 en John wist zich verzekerd van plek 4 net voor Jules op basis van het onderling resultaat. Marcel en Jos hebben in de laatste wedstrijd via een 5-setter uitgevochten wie op het bovenste schavot mocht klimmen. Eerstgenoemde kwam als gelukkigste uit de strijd.

In poule 1 was Vivian (ongeslagen) weer ongenaakbaar. Rob veroverde met maar één verliespartij deze dag terecht het zilver voor Mark. Benny, Anika en Henri veroverden allen één punt en waren overgeleverd aan de formules geschreven in de Graauwse regelementen. Benny kwam uit op plaats 4, gevolgd door Anika en Henri sloot de rij op plek 6. Toch is er maar één iemand die zich clubkampioen van St. Aloysius 2015 mag noemen: Vivian, PROFICIAT!!

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag en toernooi. Door de toernooicommissie is reeds besloten dat er voor de volgende jaargang wederom kan ingeschreven worden. Vanzelfsprekend hopen we op nog een hogere toernooibezetting als editie 2015.