jubileum 2009


LICHTVOETIG EN SPRINGLEVEND - door Flor de Vos


De voorbereiding had bloed, zweet en tranen gekost. De feestcommissie was niet over één nacht ijs gegaan en had alles tot in de puntjes voorbereid. Velen hadden onbaatzuchtig hun steentje bijgedragen om van deze dag een echt feest te maken. En of het een succes werd!

De dag begon om 10.00 uur met een toernooi voor leden en oud-leden. Een dertigtal sportieve gegadigden maakten er een boeiende happening van. Hoezeer ook de actieve tafeltennissers hun best deden, toch stalen de oude gloriën de show: misschien wat strammer van lijf en leden dan weleer, maar nog steeds behept met het heilig vuur. Vivian Blanckaert won met brio.

Soep en broodjes zorgden voor vernieuwde energieaanvoer.

Zachtjesaan verdwenen de sportieve plunjes en opgedirkte feestgangers druppelden de zaal in.

Om 17.00 uur konden de beentjes onder tafel voor een uitgebreid koud en warm buffet. Leveranciers Corrie en Sjaak deden hun culinaire reputatie alle eer aan: nagenoeg 90 ingeschrevenen genoten van de voortreffelijke spijzen.

De receptie om 20.00 uur werd een ware overrompeling. Tientallen en tientallen sympathisanten, dorpsgenoten en vertegenwoordigers van sport- en andere verenigingen stonden in de rij om hun felicitaties over te maken. Vele omslagen "met inhoud" werden in ons busje gedeponeerd. Onze voorzitter had dan ook redenen om iedereen voor zoveel gulheid te bedanken.

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hulst deed eveneens een flinke duit in het zakje. Wethouder Fons Dobbelaer betoogde in zijn speech dat enkel het gestage coulissenwerk van velen een vereniging sprankelend houdt.

Felicitaties waren er ook van de NTTB en de afdeling Zuid-West. Een spiegel (symbolisch!) en een gedenkplaat werden overhandigd door Adri Dam, die in zijn toespraak alle lof had voor onze vereniging maar terloops toch ook wees op het spijtige ontbreken van jeugd.

Back to Coda had zich ondertussen geïnstalleerd op het podium, klaar om de feestavond kwalitatief op te luisteren. De goede luim van velen en het feestgedruis konden niet beletten dat er soms ademloos geluisterd werd naar het schitterend optreden van deze achtkoppige band.

De vermoeidheid ten spijt werd er tot in de vroege uurtjes gefeest en bijgepraat.

Op naar de 100!.