Open Graauwse 2014Poule 1 Poule 2 Poule 3 Poule 4 Poule 5 Poule 6


Pascal Neve Mika Baert Paul van Laere Rob Hoek Benny van Duysse Marcel Vael
Hilair Bislip François Baert Debbie de Klerk Bram Vroonland Nadja d'Hondt Peter van Driessche
Erik Mangnus Vivian Blanckaert Geert Gillis Etienne van Acker Freddie Lambrechts Paul van Hove
Joris Malcontent Sybren Maas Erwin Oranje Theo Vernimmen Paul Remorie John de Koster
Wilfried Dumez Robin Verboom Mark Staal Johnny Buijsse Marcel Verschuren Ad Knicknie
Bart Mangnus Michel Schelfhout Chantal Remorie Debbie van Driessche Etienne Borm Ruben Bertram
Octaaf Eggermont Erwin van Laere John Roose Anika Staal Jos van Duysse Rob Durinck
Gert-Jan van Beckhoven Jeanne de Waal Martie Proost Henry Jurgens Jack van Laere Jeroen Kartner
Frank van PuijveldeSven Danckaert


Door Marcel VerschurenZaterdag 11 januari vond in het gemeenschapshuis van Graauw alweer de 12e editie van de Open Graauwse plaats. Dat het toernooi inmiddels bekend is in het Zeeuws Vlaams tafeltenniswereldje blijkt wel uit het aantal deelnemers, het maximale aantal van 50 werd moeiteloos gehaald. Er werd aan zes tafels gestreden waar iedereen was ingedeeld op het niveau wat bij hem paste. Dit varieerde van de beginnende recreant aan tafel 6 tot en met de topklasse aan tafel 1.

Iedereen werd rond de klok 12:00h ontvangen bij de inschrijftafel met een kom koffie en een plakje cake. Jeanette zorgde als altijd dat er gedurende gehele middag en avond voldoende soep en broodjes kaas/ham/kroket etc. voorhanden waren om de reserves aan te vullen. Na wat warm spelen werd het toernooi met een welkomstwoord van voorzitster Corine geopend en konden de eerste wedstrijden beginnen.

Aan tafel 1 bleek Pascal Neve van SAR'72 2 de sterkste man en wist Hilair Bislip (Salamanders) en Erik Mangnus (SAR'72 1) achter zich te laten. Lokale favoriet Wilfried Dumez eindigde op een vijfde plaats in de poule van acht spelers. Opmerking is wel dat nummers 2 tot en met 5 evenveel punten hadden, om de juiste volgorde te bepalen in de stand moesten de cijfers nog wat meer in detail bekeken worden.

Het jonge talent Mika Baert van Effect'71, vorig jaar winnaar tafel 3, liet zien in een jaar veel progressie te hebben geboekt door deze editie zich de beste speler van tafel 2 te kunnen noemen. Hij liet hierbij vader François achter zich op de tweede plaats. Vivian Blanckaert tenniste zichzelf in deze poule van acht nog net op het podium en kon een heerlijk zelf gebakken tulband mee naar huis nemen. Jeanne de Waal kon ondanks kunst en vliegwerk een laatste plaats niet voorkomen.

Paul van Laere was aan tafel 3 de te kloppen man en eindigde ongeslagen op één, Debbie de Klerk en Geert Gillis vulden het podium op. Mark Staal werd vijfde in deze poule met ook acht spelers, dit gaf duidelijk aan dat het niveau deze editie bijzonder hoog lag.

Voor de geplande partijen aan tafel 4 was het meeste publiek gekomen, diverse krakers tussen o.a. Etienne van Acker, Johnny Buijsse, Theo Vernimmen en Rob Hoek zijn gespeeld. Rob Hoek was aan het eind van het toernooi degene met de meest punten en dus de terechte winnaar. Bram Vroonland werd tweede en Etienne van Acker op karakter derde. Debby van Driessche (6) en Anika Staal (7) bleven knap weg bij rode lantaarn in deze lastige poule.

Benny van Duysse was vooraf aan tafel 5 favoriet en wist zonder twijfel deze verwachting waar te maken door alle partijen te winnen. Nadja d'Hondt (2) en Freddie Lambrechts (3) uit Kieldrecht eisten de andere twee podiumplaatsen op. Paul Remorie van SAR'72 heeft het de top drie knap lastig gemaakt en eindigde op plaats 4. Marcel Verschuren (5) kon Etienne Borm (6) net voor blijven, laatstgenoemde viel wel op door zijn aanvallende spel met soms zeer knap behaalde punten. Jos van Duysse (7), Jack van Laere (8) en Frank van Puijvelde (9) completeerden de eindstand.

Dat de recreanten voor de olympische gedachten gingen was niet te merken rondom de tennistafel, iedereen wilde bij die top drie horen. Vooraf was Paul van Hove door anderen en zichzelf als ongenaakbare favoriet uitgeroepen om de winst te pakken en in 2015 door te stomen naar tafel 5. De oppermachtige Marcel Vael (1) en sterk spelende Peter van Driessche (2) waren waarschijnlijk niet ingecalculeerd. Van Hove eindigde te nauwer nood op het podium. John de Koster greep net naast de prijzen. Ad Knicknie (5) en Ruben Bertram (6) eindigden knap in de middenmoot. Rob Durinck (7) en Jeroen Kartner (8) kwamen met de schrik vrij waardoor Sven Danckaert op de laatste plaats eindigde. Laatstgenoemde was dan ook de enige echte beginner en boekte in de acht gespeelde partijen reeds flink progressie.

Na een middag van zeven uur tafeltennis volgde de prijsuitreiking waarbij Corine de hoogtepunten van de dag nog eens de revue liet passeren, een dankwoord kon richten aan de organisatie + catering en ook nog eens alle nummers 1 t/m 4 met een prijs naar huis kon sturen. De after Open Graauwse werd voor de blijvers nog aangekleed met een in Hulst bestelde pizza, omdat de levertijd hiervan langer was dan verwacht zat de sfeer er goed in!

De 12e Open Graauwse was een succes waarvoor wij iedereen willen bedanken voor de deelname en hopen volgend jaar weer op eenzelfde bezetting.terug naar EVENEMENTEN