Open Graauwse 2015Poule 1 Poule 2 Poule 3 Poule 4 Poule 5 Poule 6


Wilfried Dumez Vivian Blanckaert Wim van Acker Harald Verschuren Marcel Verschuren John de Koster
Bart Mangnus François Baert Liam Verschuren Benny van Duyse Anika Staal Rob Durinck
Erik Mangnus Paul van Laere Jeanne de Waal Theo Vernimmen Henri Jurgens Inge de Belder
Mika Baert Erwin van LaereJohn Roose Frans van GroenCorine Kisling Ruben Bertram
Joris Malcontent Frans Rijn Erwin Oranje Jim van Acker Marcel Vael Bertus de Baar
Robin Verboom Hurby de Wilde Mark Staal Freddie Lambrechts Frank van Puyvelde Sven Dankaart
Carmen Maas Etiënne Borm Jack van Laere Davy de Bruin


Door Marcel Verschuren10 januari 2015, GRAAUW - Afgelopen zaterdag hebben de 13de Open Graauwse Kampioenschappen plaatsgevonden met wederom een sterke bezetting. Het toernooi was internationaal bezet en ook de vaste spelers uit Breda waren weer aanwezig. Op alle tafels werd hevig gestreden om de beschikbare podiumplaatsen en er werden geen punten cadeau gegeven aan de concurrentie.

Zaterdag in de vroege ochtend werd in huize De Waal-Blanckaert de laatste hand gelegd aan de traditionele vlaaien om daarna richting de Arena naast de Graauwse kerk te vertrekken. Ondanks het stormachtige weer werd er niet gerept over afgelasting en waren alle zes tafels goed bespeelbaar. Tegen half 12 begon de deelnemerslijst vol te lopen en werd er warm gespeeld. Aan de hand van de poule-indeling werd de concurrentie bekeken en werden de kansen op een podiumplaats ingeschat. Er moet gezegd worden dat enkele tafeltennisiconen verstek lieten gaan en hiermee het toernooi enigszins declasseerden. Geert de Bakker, Toon de Koster en Paul van Hove hadden elders verplichtingen óf traden deze middag op als coach. Onder leiding van wedstrijdsecretaris Jules verliep het toernooi op rolletjes en was enige fraude uitgesloten. Na een openingswoord van Corine ving het toernooi aan om exact 12:30h.

Op tafel 6 leken de kaarten vooraf al geschud met de twee favorieten John de Koster en Rob Durinck, beiden zijn na een fantastische eerste competitiehelft gepromoveerd naar Aloysius 4. De voorspelling kwam uit en was er goud (John) en zilver (Rob) voor beide competitiespelers. Toch boden met name Inge De Belder (brons) en Ruben Bertram (4) goed tegenstand. Sven Dankaart (6) heeft na een jaar van extra training de rode lantaarn kunnen overdragen aan debutant Davy de Bruin (7). Bertus de Baar (5) speelde na een jaar afwezigheid zijn potjes als vanouds en pakte hierin zijn punten mee.

Bij tafel 5 bleek de sterkte van de spelers heel dicht bij elkaar te liggen, vele vijfsetters waren nodig om partijen te beslissen. Marcel Vael (5) toonde aan eenvoudig mee te kunnen na de overwinning vorig jaar aan tafel 6. Jack van Laere (7) speelde de meeste partijen goed maar lukte het vaak niet op het einde de winst binnen te slepen waardoor de punten achter bleven. Corine Kisling (3) had met iets meer geduld in het spel zeker hoger kunnen eindigen maar mag ook terug kijken op een goed toernooi. RDT'er Frank van Puyvelde (6) viel ook buiten de prijzen maar wist het ook de spelers op het podium lastig te maken of zelfs een partij te winnen. Anika Staal (2), toch de favoriet voor de middag, speelde sterk maar net iets te wisselvallig voor de overwinning. Henri Jurgens (3) stond lange tijd ongeslagen aan de leiding in de poule maar wist z'n laatste partijen niet in winst om te zetten. Uiteindelijk was het Marcel Verschuren (1) die de overwinning, met meer dan de helft vijfsetters, wist binnen te halen.

Aan tafel 4 stond er een zeer gevarieerd gezelschap tafeltennissers ingedeeld. TTC Stekene, St. Aloysius, SAR'72 en Belcrum gingen in deze poule van 7 voor de eer strijden. Harald Verschuren was met vijf gewonnen partijen de terechte winnaar voor Benny van Duyse (2) en Theo Vernimmen (3), die beiden vier winstpartijen op hun naam wisten te zetten. Frans van Groen (4) eindigde in de middenmoot met evenveel punten als de jeugdige Jim van Acker (5) die een knappe prestatie leverde. Etiënne Borm (7) heeft ondanks een tomeloze inzet niet kunnen voorkomen dat Freddie Lambrechts (6) uit Kieldrecht net voor hem eindigde.

Wim van Acker (1) liet aan tafel 3 alleen bij de partij tegen Erwin Oranje (5) een punt liggen, dit bleek genoeg om om zichzelf poulewinnaar te mogen noemen. De net 13- jarige Liam Verschuren (2) uit het Belgische Koewacht eindigde knap achter Wim met maar één punt minder. Jeanne de Waal (3), één van de vaste deelnemers, wist beslag te leggen op het brons. John Roose (4) eindigde ook met 4 winstpartijen en kon terug kijken op een goed toernooi. Erwin Oranje (5), Mark Staal (6) en Carmen Maas(7) vormden het rechterrijtje in deze poule.

Vivian Blanckaert (1) wist zich zonder één verliespartij te kronen tot winnaar van tafel 2. De overige spelers waren zeer aan elkaar gewaagd en eindigden dicht op elkaar. François Baert (2) van Effect'71 eindigde als tweede net voor Frans Rijn (5), Erwin (4) en Paul van Laere (3). Hurby de Wilde (6) sloot de reeks met 1 winstpartij.

Reeds maanden was Wilfried Dumez (1) gefocust op het belangrijkste tafeltennistoernooi van het jaar en had als vanouds vele trainingsuren gestopt in de hoop op een goed resultaat. Door sinds oktober te leven als een monnik en volgens Jacqueline ook nog celibatair wist Wilfried deze jaargang wel te winnen van Joris Malcontent (5) en Erik Mangnus (3). Hij mocht zich zaterdag de absolute winnaar noemen van de Open Graauwse door als eerste te eindigen aan tafel 1. Bart Mangnus (2) zat hem toch kort op de voeten met evenveel winstpunten maar delfde het onderspit op basis van punten. Het jonge talent Mika Baert eindigde zeer knap op de vierde plaats en Robin Verboom eindigde op de laatste plaats.

Het officiële gedeelte werd door Corine afgesloten met de prijsuitreiking waar de nummers 1 t/m 3 naar voren werden geroepen voor een foto en een prijs in ontvangst te nemen. We kunnen wederom terug kijken op een geslaagd, sportief en gezellig toernooi met een goede bezetting.

Supporters en deelnemers konden de gehele middag genieten van diverse soepen, belegde broodjes, cake, vlaai, vettigheid en vloeibare calorieën. Alles van begin tot eind met zorg geserveerd door ons Jeanette! Naarmate de avond vorderde werd het gezelliger en het spel eerder deze middag steeds mooier beschreven.. Met 18 over gebleven plakkers werd nog gezamenlijk een Chinese rijsttafel naar binnen gewerkt. Onder aanvoering van de kampioen werd onder het mom van een excursie naar een natuurgebied nog aangelegd bij In 't Zicht der Schelde om onze vrienden uit Breda nog wat mee te geven uit de omgeving. Na 23:00h was het verstandiger voor de journalist van dienst de pen neer te leggen om niet alle feiten bekend te maken.terug naar EVENEMENTEN