Open Graauwse 2019

Foto's Open Graauwse 2019

Klik hier voor de Open Graause foto Slideshow.


Terugblik Open Graauwse 2019

Door Henri Jurgens

Joris Malcontent glorieuze winnaar Open Graauwse Editie 2019

Op 12 januari 2019 heeft de zeventiende editie van de Open Graauwse Tafeltenniskampioenschappen plaatsgevonden. De traditie van dit evenement kent inmiddels een lange historie. Deze wordt ongetwijfeld in stand gehouden door de sfeer, sportiviteit en het sociale aspect van dit toernooi.

Als organiserende vereniging heeft TTV St. Aloysius een naam hoog te houden om de kwaliteit van het toernooi hoog te houden. Met een overzichtelijke tafelindeling van zes tafeltennistafels in de sportzaal van het Gemeenschapshuis en twee tafels speciaal voor de jeugdspelers in een aparte speelruimte, hebben 47 senioren, verdeeld over 6 poules en 7 jeugdspelers in één poule gestreden om de winst.

Na het welkomstwoord van onze voorzitter aan alle deelnemers en bezoekers van het toernooi werd het startsein om 12.30 uur gegeven voor de aanvang van de wedstrijden.

Het enthousiasme bij de jeugdspelers bleek al snel groot aangezien ze op eigen initiatief besloten hebben om het toernooi te spelen over een dubbel spelschema. Hiermee heeft elke speler twee maal zes tegenstanders gehad om winstpunten bijeen te sprokkelen.

Aan het einde van de dag wist Niek Verschuren zich afgetekend winnaar van het jeugdtoernooi met maar liefst 12 winstpartijen. Maar ook de prestaties van Wouter Vael, Jaron van de Vijver, Lars de Vetter, Jim de Koster, Milan d’Hondt en Niels de Bruin hebben geleid tot een medaille. Op de koop toe werden de jeugdspelers getrakteerd op een broodje met snack naar keuze.

Het seniorentoernooi kende enkele spannende wedstrijden, waarbij de verschillen soms nipt gemaakt werden. Daarom kon ook pas om 18.30 uur de balans per poule worden opgemaakt over de resultaten.

In poule 6 bleek Reggie de Waal de sterkste met slechts 1 verliespartij, voor runner up Rob Durinck. De derde plaats in deze poule moest door een rekensom van het aantal gewonnen sets worden bepaald. Ruben Bertram, Davy Hulshout en Rik Jurgens hadden allen met 4 winstpartijen en identiek onderling resultaat zicht op de bronzen plek. Uiteindelijk bleek Rik de meest gelukkige van deze drie.

In poule 5 was Marcel Vael, vorig jaar nog deelnemer in poule 4, de sterkste van het deelnemersveld, met vlak daarachter Frank van Puyvelde en Luuk van der Walle. We zullen Marcel volgend jaar dus graag weer terug zien in poule 4!

Poule 4 werd gedomineerd door Winsley Athaide van TTV Reynaert uit Hulst. Zijn ziedende forehand gaf in deze poule toch wel de doorslag waar alleen nummer 2 Theo Vernimmen een antwoord op bleek te hebben. Sterra van de Walle, die het afgelopen jaar weinig aan spelen was toegekomen, werd knap 3de in deze poule.

Poule 3 werd gespeeld in een zevenkamp. Omdat er ook weinig 3 setters te noteren vielen was de beslissing in deze poule al om half 5 bekend. Hier bleken Huub de Maat (Reynaert), Erik Valkenburg (TVS uit Scherpenzeel) en Bram Vroonland (SAR) de top 3 te vormen.

Poule 2 werd gedomineerd door Mika Baert die alle wedstrijden in winst wist om te zetten. Paul van Laere (Belcrum Breda) en John Roose (Effect uit Terneuzen) completeerden de top 3.

Na de winst van het toernooi editie 2018 was er met de inschrijving serieuze tegenstand voor titelverdediger Wilfried Dumez op de been gebracht. In de praktijk bleek in Poule 1 Joris Malcontent (SAR) afgetekend de beste van het achttal. Dit jaar bleek Gert-Jan van Beckhoven van Belcrum Breda goed in vorm door liefst 5 van de 7 partijen in winst om te zetten. Daarmee viel hij met zijn verdiende tweede plaats in de prijzen, net voor Jan van de Beek (TVS) die op gelijke hoogte met Wilfried eindigde, maar het onderlinge resultaat in zijn voordeel besliste.

Per poule was er voor de top 3 een mooi prijzenpakket beschikbaar gesteld in de vorm van een Streekpakket met typische Graauwse producten zoals Ketchup van de Ketchupfabriek, kweeperen jam, wortels, aardappelen en uien. Ook een fruitpakket van sponsor Saskia de Deckere was dit jaar te winnen, alsook een door ons lid Rob Durinck beschikbaar gesteld wijnpakket.

De gehele dag kon genoten worden van door Vivian gemaakt gebak. Velen hebben hiervan gebruik gemaakt.

De inwendige mens werd verder verwend door het bar-trio Jolande, Marjolein en Waldy. Ze zijn onmisbaar geweest om de dag extra glans te geven door voor drankjes en belegd broodje te zorgen. Ook de door Judy Jurgens en Rob Durinck zelfgemaakte soep vond gretig aftrek aan de bar.

Zoals gebruikelijk werd de dag afgesloten met een buffet voor wie zich daarvoor tijdig had opgegeven. Dit jaar was het buffet verzorgd door Bally’s dinner, met lekkere hapjes, aangevuld met salades en stokbrood.

Al met al hebben we op de dag zelf al vele geluiden gehoord over een geslaagde toernooidag. Editie 18 zal er in 2020 dan ook ongetwijfeld komen!