rommelmarkt 2014


Door Flor de Vos

Zaterdagochtend, 24 mei. De hemel grijs en dreigend boven Graauw. Met kwieke tred zakten een aantal Aloysianen af naar het dorpsplein, klaar om de handen uit de mouwen te steken. De rommelophaaldienst was reeds paraat met boordevol geladen wagens. Mark, Patrick, Nold, Jos en Reggie: jeugdige krachtpatsers en vaardige chauffeurs!

Het uitladen en sorteren van de rommel verliep vlot (vele handen maken het werk licht) en rond 9.00 uur stond het voltallige verkoopsteam klaar om de drommen (?) kooplustigen te ontvangen. Zoals steeds hadden een paar gieren reeds uren vooraf postgevat aan de poort. De verkoop liep vlot, het werd een gezellig onderonsje van Graauwse buren en familie. Gelukkig beschikt de vereniging over onderlegde specialisten; Corine: antiek, Paul: boeken, Wilfried: electro en witgoed, Patricia en Nold: geschenkartikelen en nog een pak allrounders. Straatzanger Ad oogstte succes met zijn verzen (hoewel het rijmen niet altijd lukte) en verkocht vlot de lotjes. Aan het alziende oog van Jules ontsnapte geen biljet hoger dan 5 euro: zijn buidel zwol zienderogen.

De gaarkeuken, gerund door Viv en Anika, had ook de handen vol. Lekkere hamburgers en wafels werden gretig verorberd.

Rond 15 uur werd alles netjes opgeruimd en de resterende rommel in de container gesjouwd. Een aantal mensen hielp onbaatzuchtig de ganse dag mee (dank, Marianne en Loes!)

Na het gedane werk smaakte het pilsje overheerlijk.

Inmiddels heeft onze tevreden penningmeester bekend gemaakt dat de opbrengst ruim de aankoop van twee tafeltennistafels dekt. Hoera en hoezee!