Open Graauwse 2018

Wedstrijdverslag Aloy 2 - Aloy 5 op 31 januari 2020

Door Jack van Laere

Bij de teampresentatie deze avond kwamen de nodige veranderingen aan het licht, team 6 bleek in rook te zijn opgegaan en het kampioensteam Aloy 3 werd tot team Aloy 2 gebombardeerd. Ook uw verslaggever ter plaatse was niet op de hoogte van deze ingrijpende maatregel. Onze excuses hiervoor.

Enfin, een nieuw seizoen en met de nieuwe shirtsponsor Bouwbedrijf van Driessche-de Koster op onze rug(niet andersom) kon wat ons betreft het dak eraf!

De eerste partij ging tussen Henri en Patrick. De eerste set kon Pats het nog goed bijbenen en met een tussenstand van 4-4 kon het nog alle kanten op, maar met 11-8,11-4 en 11-5 trok Henri aan het langste eind.

Na een ellelange warming-up en het nodige commentaar van onze teamleden kon de partij Jack-Inge starten. De tweede set was nog even spannend na drie sorryballen op rij(scherp gespeeld!)maar Jack speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Het tweede wedstrijdpunt voor Aloy2 en Jack kon terug plaatsnemen op de perstribune.

Volgende ronde Tonny-Ruben. Ruben gaf goed partij maar kon desondanks met 11-2, 11-5 en nogmaals 11-5 van de tafel vertrekken.

De dubbel met Jack/Henri tegen Inge/Ruben leverde het vierde punt op. Zoals gewoonlijk moest het dreamteam Jack/Henri even op stoom komen maar daarna was er voor de tegenstander geen houden meer aan.

De vijfde wedstrijd ging tussen ondergetekende en Pats. Voor de tweede keer in onze lange carrières stonden de kleppers tegenover elkaar. Pats had deze keer weinig in te brengen, de setstanden 11-3, 11-4 en 11-2 spreken boekdelen.

Dan een spektakelpartij, Henri versus Ruben. De eerste set komt Henri steeds op achterstand, wat zelden voorkomt en na 9-9,9-10 wint Ruben de eerste set, een sensatie zit er aan te komen! Henri getergd, speelt dit keer dicht bij de tafel en wint de tweede met 11-3. Derde set, Ruben weer op voorsprong maar Henri trekt door tot 11-8. In de vierde set breekt het zweet door op het voorhoofd van de voorzitter, een paar foute services kunnen er ook nog wel bij, dus alle hens aan dek. Na een spannende pot wint Henri uiteindelijk de partij met 11-6.

Next Tonny tegen Inge, een foutenfestival,11-4 en 11-3 voor Tonny waarna Inge alle schroom van zich afwerpt en Tonny brutaal op achterstand zet 1-5, spanning tot de laatste minuut 9-9, uiteindelijk blijkt Koster over de sterkste zenuwen te beschikken en zet Inge aan de kant met 11-9.

Wedstrijd 8; Jack-Ruben. Ruben blijkt al zijn kruit te hebben verschoten tegen Henri, hij is geen schim meer uit zijn vorige partij, veel te veel ballen in het net en ondergetekende wint vrij makkelijk met 3-0.

In de straatderby tussen Tonny en Pats wint eerstgenoemde de eerste set met 11-1. Pats besluit om de service wat te spreiden wat gelijk resultaat oplevert, 11-5. Met een paar prachtige passeerslagen brengt Pats de spanning terug waar Tonny alleen dit antwoord op heeft; "eetieop" (staat niet in de Van Dale). Uiteindelijk wint Tonny met 11-9.

De Laatste partij tussen Henry en Inge is voor de statistieken, geen hoogstaande wedstrijd, 3-0 voor de voorzitter en hiermee is alles gezegd. Al met al 10 punten in de pocket, die pakken ze ons niet meer af. Het niveauverschil was vandaag echt te groot, èèn setje voor de bezoekers zegt eigenlijk genoeg. Op naar volgende week, de topper tegen team Benny, Aloy3 genaamd.