Jubileum: TTV St. Aloysius 60 jaar.

14 september 2019 stond in het teken van de viering van het 60-jarig jubileum van onze tafeltennisvereniging. De voorbereidingen op een geslaagde dag lag in handen van onze leden Wilfried, Rob, Marcel, Tony, Jack en Hugo.

Dat ze er werk van hebben gemaakt, bleek bij binnenkomst in het Gemeenschapshuis, waar een wand met oude krantenknipsels uit de historie van Aloysius tentoon was gesteld. De mappen met oude rangen, standen en wedstrijduitslagen waren chronologisch, per decennium, ter inzage beschikbaar gesteld.

Op een projectiescherm werd een slideshow met foto’s “uit de oude doos” getoond.

Uiteraard had Vivian voor de nodige taarten gezorgd die de bezoekers en deelnemers aan het georganiseerde jubileumtoernooi werden aangeboden. Leuk om te zien dat ook oud-leden en leden van verenigingen waarmee Aloysius vriendschappelijke banden onderhoudt zich hadden ingeschreven voor het jubileumtoernooi. Na het bijpraten en een kort welkomstwoord door Wilfried kwam voor menig speler de eerste grote verassing uit de hoge hoed: Het toernooi zou in retro stijl worden afgewerkt. Alle deelnemers konden hun eigen batjes in de sporttas laten, aangezien er door de organisatie houten batsmet een enkel geplakt rubber ter beschikking werd gesteld.

Het toernooi werd op 4 tafels met poules van 5 deelnemers afgewerkt, met als eindresultaat een totaal onverwachte eindrangschikking. De pret om op deze manier op gezellige wijze ons jubileum te vieren, voerde duidelijk de boventoon en daar was alles uiteraard op gericht.

Tussen de middag was er door de organisatie een brood- en soepmaaltijd voorzien, waarbij Rob en de vrouw van Marcel Verschuren hun kookkunsten voor de paprika- c.q. courgettesoep uit de kast hadden gehaald.

Na het toernooi werden de poulewinnaars getrakteerd op een retrobatje en werd er onder het genot van een drankje nog gezellig bij- en nagepraat.

Als opmaat naar de jubileumreceptie bestond de mogelijkheid om deel te nemen aan het jubileumbuffet, waar door ongeveer 50 mensen gebruik van werd gemaakt. Het prachtige buffet was door Jaqueline en Wilfried besproken en besteld bij “In ’t Zicht der Schelde”; iedereen had achterafcomplimenten voor de samenstelling van het buffet.

Om 20.00 uur druppelden de eerste genodigden binnen op de receptie, die naar later bleek uitstekend bezocht is. Leden, oud-leden, leden van andere verenigingen en ook vertegenwoordiging van de Gemeente Hulst kwamen bij ons langs om onder het genot van een hapje en drankje bij ons 60-jarigbestaan stil te staan.

Om 20.30 uur nam de voorzitter kort het woord om een aantal opvallende gebeurtenissen en ontwikkelingen uit de recente clubgeschiedenis te benoemen. Uiteraard was er dank vanuit het bestuur aan de leden van het organisatiecomité voor het perfect organiseren van deze jubileumdag.

Tot slot was er een verassing voor Vivian, aangezien zij door leden en bestuur van St. Aloysius tot erelid werd benoemd, vanwege haar jarenlange sportieve, vrijwilligers- en bestuurs-bijdrage aan onzevereniging. Bijgaande fotocollage geeft een beeld van de jubileumdag.

Wilfried Dumez

Auteur

19 september 2019

thin

Dorpsstraat 46

4569 AK

@Copyright 2020 ST.Aloysius. Alle rechten voorbehouden