TERUGBLIK OPEN GRAAUWSE 2020

18e editie Open Graauwse prooi voor Vivian Blanckaert

Op 11 januari 2020 stond voor de 18e keer het open Graauwse tafeltenniskampioenschap op het programma. Dit toernooi heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt in omvang en zwaarte van het deelnemersveld, getuige de ruim 25% van de deelnemers van buiten de Zeeuwse provinciegrenzen.

Tijdens de 18e editie streden 49 deelnemers verdeeld over 6 poules om de topposities in hun klasse. Nadat alle deelnemers zich hadden ingeschreven was er traditioneel door Sterra en Vivian taart gebakken, waarbij ze dit jaar hulp hebben gekregen van Judy die ook haar bakkunsten beschikbaar had gesteld voor de vereniging.

In poule 6 wordt traditioneel deelgenomen door lokale recreanten Sharida van Laer en Bertus de Baar. Ze hebben zich kranig geweerd tussen de verenigingsspelers. Uiteindelijk ging de jongste speler van het deelnemersveld, Thimo Ridder (SAR/Reynaert) er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door Rob Durinck en Rik Jurgens.

In Poule 5 was John de Koster helaas genoodzaakt om de strijd halverwege het toernooi te staken wegens hamstringproblemen. Nadat de resultaten van John uit de poule waren verwijderd, bleek Remco Fransbergen (Effect ’71) de sterkste net voor Mike Opendorp (TVS) en Etienne Borm op plaats drie.

In poule 4 was het dit jaar wellicht wat onverwacht doch zeer verdiend Paul Remorie die er met de eindoverwinning vandoor ging. Kondigt Paul daarmee een sterke voorjaarscompetitie voor 2020 aan? Hij bleef Bart van Vught (TVS) en Erik Verhelst (Effect ’71) in elk geval voor in de eindrangschikking.

Poule 3 werd gedomineerd door Serge Hoek en André Opendorp van TVS uit Scherpenzeel. De top 3 werd gecompleteerd door Huub de Maat (Reynaert).

Poule 2 had het breedste deelnemersveld en werd daarom in twee sub-poules afgewerkt. Na het afwerken van de kruisfinales bleek Frans Rijn (Effect ‘71) voor Hurby de Wilde en Paul van Laere (Belcrum) de sterkste.

Oud-winnaar Wilfried Dumez moest zich deze editie in Poule 1 tevredenstellen met een plek net achter de top 3, die gevormd werd door Joris Malcontent (SAR ’72, 3e plaats), Jan van de Beek (TVS, 2e plaats) en Vivian Blanckaert. Met de meeste winstpartijen bleek zij de terechte winnares van de O.G. 2020.

Voordat de prijsuitreiking plaatsvond was er een warm applaus en dankwoord voor Marjolein en Waldy van de Walle, die de dag voor Aloysius hebben ondersteunt door achter de bar de deelnemers en belangstellenden te voorzien van een hapje en drankje. Ook dit jaar bleek de zelfgemaakte paprikasoep van Rob weer één van de hardlopers op de menukaart van de bar.

De dag werd traditioneel afgesloten met een prachtig buffet voor wie zich daarvoor had aangemeld. Dit jaar had Restaurant “In het zicht der Schelde” te Paal een prachtig buffet voor ons samengesteld, waaraan eenieder zich te goed heeft gedaan.

Al met al kan St. Aloysius weer terugkijken op een bijzonder geslaagde toernooi dag

Henri Jurgens

Voorzitter

14 januari 2020

thin

Dorpsstraat 46

4569 AK

@Copyright 2020 ST.Aloysius. Alle rechten voorbehouden